Joukkueiden ennakkoinfo!

13.10.2023

Joukkueiden ennakkoinfo lähetetty joukkueen kapteenille torstai iltana. Tässä sama info

 

X-KAATO 2023 Ennakkoinfo

Hei,
Tänä vuonna kilpaillaan Oittaan ulkoilukeskuksesta käsin. Tässä tiivistetysti muutamia kisaan liittyviä asioita:

1. Materiaalinjako alkaa ulkoilukeskuksessa klo 07:00. Ravintola saliin voi jäädä suunnittelemaan ja piirtämään reittejään. Pukuhuone käytössä. Tavaroita voi jättää pukkariin omalla vastuulla. WC tiloja on ulkoilukeskuksessa, sekä uimarannan laiturin vieressä olevassa punaisessa rakennuksessa. Kisan jälkeen pesu ja ruokailu päärakennuksessa.

KARTTOJA ON PALJON! Koska moni kartoista jaetaan tuplana, on karttoja kilpasarjoissa yhteensä 10kpl joista 6xA3. Kuntosarjassa vastaavat luvut 7kpl joista 2xA3. Varaudu siis suojaamaan kartat kosteudelta.

2. Muistathan ottaa Emit kortin mukaan materiaalinjakoon numeron tarkastusta varten. Niillä joilla ei omaa sähköistä leimasinkortti (EMIT) ole, on varattu vuokrakortti a 5€. Otathan tämän vuokran mukaan käteisenä kiitos. Jos Emit numerosi tai joukkuejäsen on vaihtunut niin muutathan ne aamulla. Sarjavaihto ei välttämättä onnistu enää perjantain jälkeen.

3. Kilpailussa käytetään kypäränumeroa, liimaathan tarranumeron kypärän etureunaan näkyvälle paikalle. Kilpailussa kypärän tulee olla päässä koko kisan ajan kaikilla osuuksilla!

4. Pyörävalinta. Kilpasarjoissa on tällä kertaa ihan kunnon maastoajoakin, maastopyörä on suositeltava väline. Kuntosarjassa pääasiassa helppoja tiereittejä, mutta muutama kilsa löytyy ”teknisempää” alustaa. Hybridilläkin pärjää.

5. Kaikille joukkueille suositellaan riittävän isoa reppua reitille. Reppuun on hyvä mahduttaa lenkkarit (jos ei muuten koko aikaa jalassa). Lisäksi energiaa ja nestettä 2-3 tunnin ajaksi. Omalle kilpailukeskuksen vaihtoalueelle kannattaa vähän energiaa varata. Kisan aikana on mahdollista saada vähän vesitäydennystä. Lauantaille on lupailtu sadesäätä, otathan vedenpitävän laatikon/kassin vaihtovarusteita varten vaihtoalueelle.

6. Kisan startti tapahtuu uimarannalta, aamulla reittikirjasta selviää millä lajilla kukin sarja aloittaa. Osa aloittaa melonnalla, varauduthan vaihtamaan lämmintä päälle osuuden jälkeen!

7. Kisassa liikutaan paljon urbaanilla alueella ja siksi onkin tärkeää noudattaa liikennesääntöjä ja ottaa muut liikkujat huomioon.

8. Kisa on joukkuekilpailu ja siksi onkin tärkeää että joukkue liikkuu yhdessä, ellei reittikirja toisin käske.

9. Melonnassa kannattaa meloa sääolojen mukaan rannan tuntumassa.

10. Muutamassa tehtävässä on mahdollisuus jonojen muodostumiseen. Jonotusaikoja ei lähtökohtaisesti hyvitetä koska ensimmäisenä paikalle tullut suorittaa ensin ja muut odottaa vuoroaan ”first come, first serve”.

11. Rullahiihdon suorittaa kaikki. Jos tätä ei halua suorittaa selviää tehtävästä sakkoajalla sekä juoksemalla. Tehtävään voi tuoda omat monot NNN siteellä, sekä muutkin hiihtovarusteet. Vaihtopaikalla ei tällöin mene aikaa lainamonojen etsimiseen ja sovitteluun. Osuus on ns PERINTEINEN hiihtotapa. Aloittelijoille suositellaan TASATYÖNTÖÄ etenemistavaksi. Reitti sisältää pieniä nyppylöitä, ei yhtään liian vauhdikasta alamäkeä. Omat varusteet laitetaan aamulla ennen starttia järjestäjän peräkärryyn josta ne kulkeutuu osuuden alkuun, merkkaa varusteet hyvin. Laitathan omat varusteet osuuden jälkeen takaisin kärryyn.

Kohta mennään taas J

Tervetuloa X-Kaatoon